Kunstmarkt Hoorn 2024

De creatieve uitingen van amateur en zelfstandige kunstenaars, zijn weer in deze 2024 – Jubileumeditie uitgebreid te bewonderen op de toch wel unieke en groot uitgepakte Kunstmarkt, verspreid door het hele centrum van Hoorn.

Terugkijkend op de drukbezochte markt, zat het ook met het zonnige en mooie weer enorm mee. De sfeer in het atelier, aan de kraam en onder de partytent was vrolijk en dat werd door het publiek ook opgemerkt en gewaardeerd. DEBUTADE stond weer vol in de aandacht.

De hele Kunstmarkt slingerde door het hele centrum van Hoorn, met hier en daar opgevrolijkt met Livemuziek. Er waren rond de 130 kunstenaars aanwezig en wij als TEEKENGENOOTSCHAP DEBUTADE ( en enkele andere instanties) maakten als vereniging hier ook onderdeel van. Daarnaast was “de Roode Steen” omgedoopt tot “MONTMARTRE OP DE ROODE STEEN”. Vanaf de omliggende terrassen kon men genieten van kunstenaars die daar “live” met hun werk bezig waren.

Kunstmarkt Hoorn 2024

Belangrijk om te benoemen is ook dat het publiek bij EXPOOST Kon stemmen op de deelnemende (waaronder veel werk van Debutade) amateur en zelfstandige kunstenaars, in de wedstrijd “ DE STAD VERRAST “ met als werktitel : “ DE DUIVEL ZIT IN HET DETAIL “ Ook de professionele jury zal een oordeel vellen.

Onderstaand in een FOTOGALERIJ krijgt u een impressie van de wederom geslaagde KUNSTMARKT JUBILEUMEDITIE 2024.

De teken en schilder demonstraties werden dit jaar verzorgd door: Cindy Ijkelenstam, Tuula van Breen, Margo Haakma, Ingrid Zijlstra en Surayah de Visser. Door hun creatieve kunnen aan het publiek te tonen, gaf dit weer extra aandacht voor onze vereniging. Waarvoor mijn enorme dank!

Op naar de voortzetting van dit SUCCES in 2025!

Namens het bestuur van DEBUTADE, Wim Mooren (voorzitter)