Tweede editie expositie Oosterleek

Op 11 en 12 mei 2024 beleefde Debutade onder een “Stralende zon”, de 2e editie van EXPOSEREN IN OOSTERLEEK. In het sfeervolle kerkje was de expositie geselecteerd op thema’s, zoals portretten, dieren, landschappen,bloemen, realistische en absurdistische schilderijen. Ook onze Jeugdleden waren in hun eigen “hoekje”vertegenwoordigd met hun tekeningen.

Voor ondergetekende was het weer een hele klus om het kerkje als een “leeg canvas” in te vullen tot een aantrekkelijke ruimte waar KUNST centraal staat. Door het creëren van verschillende zithoekjes konden de bezoekers op hun gemak de getoonde kunst bewonderen. Ook werd er gratis koffie/thee en frisdrank geschonken.

Dit alles kon gerealiseerd worden, met de hulp van Janna Couveld en Lia Boogaards (die vanuit de visie van Debutade, de schilderijen hebben geselecteerd op de thema’s en ter plaatse de kunstwerken hebben opgehangen). Ook mede-exposant Addy Brands (met haar prachtige beelden) was dit jaar weer van de partij.

Het vervoer werd net als vorig jaar gedaan door Wim Zwijsen en ondergetekende. Bij het sjouwen en inrichten werden wij gelukkig bijgestaan door Gerard Pronk.

Een groot compliment is aan onze creatieve en talentvolle leden toebedeeld. Ze hebben diverse stijlen en materiaalkeuze laten zien in hun kunstwerken.
De expositie werd dan ook door de bezoekers zeer positief ontvangen, wat bleek uit de vele reacties.

Debutade mocht dan ook trots zijn op hun leden, die zich steeds meer met een duidelijke visie etaleren. Een visitekaartje voor de vereniging. Dit was een van de reacties van een bezoeker. Steeds meer beginnende en gevorderde amateurkunstenaars vinden hun weg bij onze vereniging. Wederom een mooie opsteker.

Op naar editie nr. 3 in 2025!

Debutade,
Namens het bestuur,
Wim Mooren (voorzitter)

Tweede editie expositie Oosterleek