Streetart omarmt Debutade?

Letterlijk staat de deur open! Uitnodigend! Leven in een Street Art kunstwerk. Suggestief? Nee, hier woont een van onze zeer gewaardeerde leden van Debutade en tevens schrijver van vele artikelen voor op onze website en voor de kranten, wanneer wij weer wat te melden hebben voor het grote publiek.

Zelf heeft Marina met een mooi geschreven column in het NHD bijgedragen aan de bekendheid van dit prachtige STREET ART KUNSTWERK.

Debutade,
Wim Mooren (voorzitter)

Streetart omarmt Debutade?

Column ‘Streetart in de Jan Haringsteeg’

De Jan Haringsteeg is er mooier op geworden, vorige week heeft kunstenares Eva van der Klei twee grote muurschilderingen aangebracht met als thema’s: De Slag op de Zuiderzee en Jan Harings dappere daad om de vlag van het admiraliteitsschip van de Spanjaarden neer te halen. Ik heb het proces van maken goed kunnen volgen, omdat Jan Haring op mijn buitenmuur verscheen en de Slag op de muur van de buurvrouw. Een bevlogen en gedreven maker heeft de taferelen in lagen opgespoten in weer en wind, met storm en regen. Een kunstproject in het publieke domein betekent ook altijd dat er mensen meekijken, voorbijgangers, bewoners en opdrachtgevers en dat valt soms niet mee. Heel veel positieve reacties zijn er, maar er moeten ook aanpassingen komen omdat het wel een duidelijk plaatje moet zijn. Ik heb grote bewondering voor de jonge kunstenares voor wie dit
haar eerste grote project is. Een ding heb ikzelf hiervan geleerd: als je een vraag krijgt, zoals het opleuken van de Steeg, doe er dan iets mee. Wees niet bang voor verandering! En natuurlijk kan je niet goed inschatten, hoe het wordt met een opzet op papier. Maar wij buurvrouwen hebben geconstateerd dat het resultaat boven verwachting mooi is geworden. En de eerste groep toeristen kwam al langs vanmorgen. Een kleurrijk stukje historie is zichtbaar.

Kom je ook kijken?
Marina Slot

fotografie Marine en Eva: Noord-Hollands Dagblad