Kunstwedstrijd ‘Hoorn verrast’ expositie in het pop-up museum Expoost

Beste leden/ begeleiders en bezoekers van onze website:
debutade.nl

Aangezien er een 11-tal werkstukken van onze leden/begeleiders te zien zijn en dus mededingen naar de Hoofdprijs van € 1000,- door de vakjury en € 1000,- door de publieksjury, is het natuurlijk leuk voor al onze leden en begeleiders aanwezig te zijn op de BEKENDMAKING VAN DE WINNAARS en prijsuitreiking) op de opening van de OPEN MONUMENTEN DAG op zaterdag 14 september om 14.30 uur, in het POP-UP MUSEUM EXPOOST.

Ingang Nieuwsteeg 42 te Hoorn.

Kunstwedstrijd ‘Hoorn verrast’ expositie in het pop-up museum Expoost

Ik heb enkele werkstukken in een fotogalerij geplaatst in dit artikel, zodat je een indruk krijgt welke diversiteit in materiaalgebruik en KUNSTVORM er allemaal te zien is. Daarnaast geef ik 2 voorbeelden van onze begeleiders bij onze vereniging, waarin deze omschrijving goed tot uiting komt.

Ik heb deze 2 voorbeelden genomen omdat de dames Wendy Veerbeek en Katja Meijer, onze nieuwe aanwinsten zijn in de
groeiende club begeleiders in onze vereniging. Hierbij wil ik natuurlijk niemand van de deelnemende deelnemers van
Debutade tekort doen, aangezien het een impressie van de wedstrijd is die in de fotogalerij te zien is.

Uiteraard zijn wij als vereniging enorm trots op de uiting van onze creativiteit, die te zien is in de getoonde werkstukken. Om aan te tonen dat DEBUTADE (aan het Breed 12) ook in de BREEDTE groeit in KUNSTVORM en gebruikte MATERIALEN, zetten wij onze nieuwe kunstenaars even extra in de SPOTLIGHTS !

Er is niets mis met Realistische kunst, maar een fruitschaal blijft een fruitschaal. Kunst kan veel meer bevatten en een verhaal of boodschap vertellen. Het is voor het publiek juist interessant om in de kunstvorm te duiken en te ontdekken wat het verhaal of boodschap is. Ik onderstreep en zeker met uitroepteken, dat de wedstrijd DE STAD VERRAST met als werktitel DE DUIVEL ZIT IN HET DETAIL, een schot in de roos is, en dat over 2 jaar alleen maar editie 2 er achter gezet hoeft te worden.

Omschrijving deelnemend kunstwerk KATJA MEIJER:

De groene bewoners
Boomtak, katoen, borduurdraad, vulmateriaal, acrylverf

Onze stad bevat prachtige details die allemaal meer aandacht mogen krijgen.

Denk bijvoorbeeld eens aan de groene stadsbewoners: de bomen in Hoorn.

Waarschijnlijk loop je dagelijks langs bomen zonder echt goed op ze te letten.

Maar sta eens stil bij een van hen: kijk naar de details van de schors, de takken en de bladeren. Wie weet ontdek je iets wat je nooit eerder zag.

Vele bomen in de gemeente hebben een stukje van de historie van de stad letterlijk meegemaakt. Het zijn statige, stilzwijgende toehoorders van alles wat er om hen heen gebeurt. Denk aan de platanen langs de gedempte turfhaven, de grote rode beuk in Blokker of een van de vele andere (monumentale) bomen die vaak meer dan 100 jaar oud zijn.

Alle bomen in de gemeente zijn het koesteren waard, zodat ze nog vele jaren toe kunnen kijken naar het dagelijkse stadsleven.

De onopvallendste dingen hebben misschien wel de mooiste verhalen.

Mijn werk nodigt uit tot beter kijken en is een ode aan de Hoornse bomen.

Omschrijving deelnemende kunstwerken WENDY VEERBEEK:

Het realistische kunstwerk van Wendy, laat de Westersingel in Hoorn zien, het detail is het spiegelbeeld van de bomen in het water (in welke vorm verandert het beeld van Hoorn).

Omschrijving abstract kunstwerk: Het schilderij is zeer kleurrijk en in de gebruikte materialen zijn specerijen verwerkt. Wanneer je wat dieper in het schilderij duikt, zie je een lijnenspel. Dit geeft exact de plattegrond van Hoorn weer.

Het mooie van dit allemaal is dat de EXPOSITIE nog te zien is t/m 6 OKTOBER 2024 in het POP-UP MUSEUM !

Als afsluiting wensen wij als bestuur van Debutade, iedere deelnemer SUCCES toe.

Namens het bestuur van Debutade, Wim Mooren (voorzitter)

NOTE: bezoek ook eens onze actieve FACEBOOK en INSTAGRAM pagina, die nu goed worden bijgehouden.

Expoost:
ingang Nieuwsteeg 42 te Hoorn