Terugblik expositie Schellinkhout

Als voorzitter van de vereniging Debutade, schets ik in het kort het enorme voorwerk wat voorafging aan het succes, en de grote belangstelling (het hele weekend) exposeren in het kerkje te Schellinkhout.

Janna Couveld heeft met haar hulptroepen, waaronder; Lia Boogaards, Will Cortie, Violetta Cordes, Wim Zwijsen en ondergetekende op vrijdag 13 mei de hele expositie opgebouwd. Daarnaast hadden wij ook een Gastexposant: Addy Brands die een tafel vol met schitterende beeldjes liet zien en ook te koop aanbood. Violetta Cordes liet met een groep jeugd leden zien wat ze op creatief gebied allemaal in hun mars hadden. Resultaten van de Jeugd leden waren ook te bewonderen.

Enkele leden van onze vereniging boden hun schilderijen ook te koop aan. Er waren in het weekend 60 schilderijen van leden en begeleiders te bewonderen. Het succes blijkt wel uit het feit, dat er 4 schilderijen en 4 beeldjes zijn verkocht. Op zaterdag 14 mei is de expositie door ondergetekende, vanaf de kansel geopend.

Beide dagen (zaterdag 14 mei en zondag 15 mei) hebben bovenstaande hulptroepen, aangevuld met Will Verhoef, als suppoosten alles in goede banen geleidt. Enkele leden hielpen ook nog een handje mee.

Men kon onder het genot van koffie/thee of frisdank (met een versnapering) genieten van de kunst, en jezelf opgeven als lid van onze vereniging, of afspraken maken over je pas aangekochte kunstwerk.

Ik wil hierbij Wim Zwijsen (1 van onze begeleiders) nog even apart benoemen. Dankzij de inzet van zijn VW-Transporter zijn alle kunstwerken veilig naar en van de plaats expositie vervoerd. Ook door het uitlenen van ophangmateriaal, tafelezels en zwarte lakens aan ons, was de expositie zeer geslaagd.

Namens het bestuur mijn dank.

Debutade, Wim Mooren (voorzitter)

Terugblik expositie Schellinkhout