Review expositie Schellinkhout

Op een mooi voorjaarsweekend in mei kom ik met vriendinnen aan bij de Martinuskerk in Schellinkhout. Een prachtige locatie met veel groen er om heen. Er zitten wat mensen buiten op stoeltjes en er komen veel fietsers en wandelaars aan. Wanneer we de kerk inlopen, stappen we in een heerlijke sfeer.

Gemoedelijk lopen mensen langs de schilderijen en tekeningen die prachtig zijn opgehangen. Het grote werk aan de muren van de kerk, de kleinere werken op tafelezels op de tafels in het midden samen met de bijzonder mooie en intrigerende beelden van Addy Brands. We kijken onze ogen uit, er is zoveel moois te zien, schilderijen en tekeningen van grote klasse, een kleurige wereld, een lust voor het oog. Natuurlijk komen we ook bekenden tegen, leden van de vereniging, maar ook anderen die geïnteresseerd zijn.

Familieleden, vrienden en anderen die het bericht in de kranten hebben gelezen. Het is een gezellige ambiance en er zijn ook genoeg mensen, bestuur, begeleiders en leden die even wat kunnen toelichten. Blijdschap straalt er vanaf, Debutade laat zich van haar beste kant zien.

In een hoek van de kerk hebben de jeugdleden op zaterdagochtend onder leiding van begeleider Violetta stenen beschilderd voor de actie voor Oekraïne, die hiermee voorzichtig van start is gegaan. Het hele weekend loopt het bezoek goed door. En er wordt ook werk verkocht, 4 schilderijen en 4 beeldjes is de score op zondagmiddag. Er is veel aanloop en belangstelling vanuit Hoorn, Schellinkhout, Grootebroek en Enkhuizen en de rest van Westfriesland maar ook van verder weg.

Onze vereniging het Teekengenootschap Debutade heeft weer eens laten zien dat zij ondanks haar hoge leeftijd( 152 jaar) nog springlevend is.

Marina Slot

Review expositie Schellinkhout