Opbrengst Actie voor Oekraïne

Beste lezers,

In dit artikel, blikken wij terug op de kunstmarkt van zondag 4 september + de afsluiting van onze geldinzamelings project voor Oekraïne door middel van de Happy Stones actie op 30 september.

De Happy Stones actie:
Ondergetekende wilde iets gaan doen voor de bevolking in de Oekraïne. De bewoners die als ontheemden leefden, met gebrek aan alle levens en basisbehoeften zoals; onderdak, voedsel en medicijnen.

Giro555 met een eigen actiepagina bood de mogelijkheid, om dit goed aan te pakken. Het IDEE kwam bij mij op door HAPPY STONES te gaan beschilderen (door leden), die te gaan verkopen en workshops Happy Stones beschilderen te geven. Alle opbrengsten gingen naar Giro555. Zoals in een eerder artikel is het concept van de Happy Stones al bij jullie bekend. De bewoners van de Oekraïne verdienen onze steun!!! En door de HAPPY STONES hopen wij daarmee een klein steentje aan bij te dragen.

Opbrengst Actie voor Oekraïne

Wij begonnen in het klein, namelijk bij onze jeugdleden. Enthousiast beschilderde zij de stenen, die dan werden verkocht aan buren etc. Daarna kochten de volwassenleden stenen die ook tot ware kunstwerken werden omgetoverd. Deze waren weer bedoeld om te verkopen op de Kunstmarkt van 4 september.

Uiteraard werd er een actieteam opgezet, bestaande uit: Violetta, Jolande, Lyda, Marina, en ondergetekende. De workshop op 24 juli liep uitstekend. Deelnemers waren enthousiast met dito opbrengst. Dus een afsluitende 2e workshop werd snel gepland, waarin dan ook ter afsluiting, onder genot van een drankje, de opbrengst werd bekend gemaakt en het actieteam werd bedankt voor hun inzet. Nu werd de focus gelegd op de Kunstmarkt van 4 september. Zoals jullie kunnen zien op de foto’s bij dit artikel was dit ook een groot succes. Het actieteam hield zich bezig met de verkoop van de Happy Stones in een aparte stand van 3 bij 3 meter, waarin ook jeugd leden plaats hadden genomen om te laten zien hoe ze de stenen gingen beschilderen. De verkoop ging zeer goed (verkoopprijs €4,- en €8,- per steen) Op de 4 meter kraam naast de Happy Stone Stand, werden werkstukken van onze leden uitgestald. Hiervoor was de belangstelling ook enorm groot.

Onze leden (hobbykunstenaars), hadden dan ook hun mooiste werken ingeleverd om aan de bezoekers te laten zien. De organisatie liep gesmeerd. Iedereen werd voorzien van koffie/thee, koek of een broodje. (Ook de jeugd werd niet vergeten). De Happy Stone Stand (met demonstratie jeugdleden) en onze reguliere kunstkraam trokken dan ook de aandacht bij het publiek. In ons atelier werden ook kunstwerken gepresenteerd aan het publiek. Volwassenleden waren daar aanwezig en gaven hier ook een inkijk in hun hobby, om al schilderend bezig te zijn.

Verder was er natuurlijk een begeleider aanwezig, om alle vragen te beantwoorden (onze vaste begeleider die dit al jaren met verve doet). Het resultaat was dan ook, dat er 13 winterabonnement leden zich hebben aangemeld + 12 inschrijvingen voor direct lidmaatschap. Dit was natuurlijk allemaal aan de vruchtbare voorbereidingen met maximale (weken achter elkaar) aandacht in de lokale krantjes en NHD (met bijbehorende foto’s) te danken. Iedereen mijn dank!!!

MAAR NU NATUURLIJK OOK HET RESULTAAT VAN ONZE HAPPY STONES ACTIE VOOR OEKRAÏNE: DE INZAMELINGSACTIE HEEFT HET BEDRAG VAN €1124,- OPGELEVERD! (202% van ons streefbedrag van €555,-)

Echter het verhaal van de Happy Stones gaat nog verder… Er waren een 30 tal  (door volwassen leden beschilderde) stenen over en nog een aantal stenen van de jeugdleden + wat verpakkingsmateriaal. Deze werden geschonken aan Verzorgingshuis de HOGE HOP. In november houden ze daar een marktje, waar ze kadootjes kunnen kopen voor de feestdagen. De opbrengst wordt gebruikt voor leuke activiteiten voor de bewoners. Stenen die dan nog overblijven worden verstopt in hun Beleeftuin.

END OF THE STORY ?? NIET ECHT… Er waren nog wat ‘lelijke Eendjes’ onder de stenen overgebleven. Laatst vroegen mij enkele jeugdleden of ze weer stenen mochten beschilderen. Jazeker!!! Dus deze worden binnenkort weer OMGEDOOPT tot HAPPY STONES en verstopt.

De cirkel is weer rond, daar waar deze begonnen was.
TERUG BIJ DE JEUGD!!!

Iedereen verdient wat geluk!

Wim Mooren (voorzitter)