Actie voor Oekraïne

Het doel en ontstaan van de HAPPY STONES:
Het maken van de Happy Stones is komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Daar is Megan Murphy in 2015 begonnen met het schrijven van inspirerende teksten op stenen, die ze achterliet om door anderen gevonden te worden. In de loop der jaren zijn steeds meer mensen stenen gaan versieren met positieve afbeeldingen of teksten.

Tijdens de corona periode is het maken van HAPPY STONES in Nederland pas echt gaan leven. Om mensen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem te steken, werden de HAPPY STONES buiten verstopt. De gevonden stenen werden opnieuw verstopt, of mee naar huis genomen. Het DOEL van deze stenen was om mensen gelukkig te maken.

Als er op dit moment mensen zijn die wel een beetje geluk kunnen gebruiken, zijn dit de mensen in Oekraïne. Daarom willen we graag met DEBUTADE geld inzamelen voor GIRO 555, door het maken (beschilderen) en verkopen van de HAPPY STONES.

JEUGDLEDEN & VOLWASSENLEDEN DEBUTADE
Onze Jeugdleden van Debutade zijn al begonnen met het beschilderen van de stenen, maar ook volwassenleden sluiten zich hierbij aan. Wij zijn hier erg blij mee, en hopen dat nog meer leden zich willen aansluiten.

De HAPPY STONES zullen worden verkocht op de KUNSTMARKT in september (onze Jeugdleden zullen vóóraf aan de kunstmarkt hun mini-kunstwerkjes ook al gaan verkopen voor € 3,-).

De kunstwerkjes van de volwassenleden worden (met kunstenaarscertificaat) als cadeau voor € 8,- verkocht tijdens de KUNSTMARKT.

Tot die tijd worden de HAPPY STONES GEËXPOSEERD in de ETALAGE van ons ATELIER, met daarbij een uitleg. Op deze manier hopen wij een STEENTJE te kunnen bijdragen, en met deze actie geld te kunnen inzamelen voor Oekraïne. Onze JEUGD LEDEN zijn de aanjagers met deze ACTIE.

Volwassen WORKSHOPS HAPPY STONES zullen in de maand JULI en/of AUGUSTUS worden aangeboden. Meer info hierover volgt.

Wilt u direct doneren bij GIRO 555 en onze HAPPY STONES actie voor OEKRAINE steunen, klik dan hier.

HEEL VEEL PLEZIER MET HET BESCHILDEREN VAN DE STENEN

Namens DE WERKGROEP ‘ACTIE voor OEKRAINE’

Actie voor Oekraïne